Lisään tässä ja nyt plokiini uuden kansion, josta alkaa löytymään pikkuhiljaa tämän itseoppineen kotikokin tutkimusmatkaraportteja, mahdollisesti myös joitakin kriittisiä arviointeja. Kysymys ruuanlaitosta on ehkä tehty nykyisten julkkiskokkien takia jotenkin salatieteiseksi, mutta se ei todellakaan ole mitään alkemiaa. Muutaman perussäännön muistamalla voi soveltaa lähes rajattomasti. Joitakin perustekniikoita, kuten kiisselin ja maitopohjaisten ruokien sekoittaminen, raaka-aineiden turvallinen käsittely jne. on hyvä hallita. Monimutkaisiin kierteisiin ei tarvitse eikä kannata vääntäytyä. Ruuanlaitto ei ole joogaa, mutta se voi olla meditaatiota parhaimmillaan. Luovaa toimintaa, tutkimusmatkoja, innovaatioita! Ehkä läheiseni tietävätkin, että en lähes koskaan käytä keittokirjoja tai valmiita reseptejä. Otan niistä ideoita ja saatan kokeilla jotakin reseptiä kerran ja sen jälkeen tuunaan sen mieleisekseni. Otan resepteistä lähinnä vaikutteita. Leipominen onkin sitten ihan toinen juttu.. 

Kokkasin juuri lounasta alla olevan suunnitelman mukaan, ja hyvää tuli! Ainekset on helppoa säilyttää kotona että on jotain mistä laittaa kun muuta ei oo:

1-2 annosta tulee aineksista jotka sisältävät:

tölkki tonnikalaa kastikkeessa - minä käytin nyt Rainbow tonnikalaa Sataykastikkeessa

yks normipaketti nuudeleita, parhaiten tähän kai käy kasvis- tai ravunmaku.

½ pss. Rainbow wokkivihanneksia (pakaste), tässä tapauksessa Itämaisia wokkivihanneksia. On niitä sitten ihan tavallisiakin, vaikka minusta kyllä wok on ruokana ihan itsekseen itämaista alkuperää..

(Isommalle porukalle luonnollisesti tehdään sapuska kahdesta tai kolmesta nuudelipaketista, kahdesta purkista tonnikalaa ja koko pussillisesta wokkivihanneksia. Ota iso ja hyväreunainen pannu että koko eväs siihen mahtuu. Wokkipannu on tietenkin paras vaihtoehto, mutta ei sitä minullakaan ole!)

Lirautetaan kuumalle pannulle pikkuvähän öljyä ja laitetaan wokkivihannekset siihen. Kypsennetään nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (jos sinun täytyy keittää vesi erikseen kattilassa nuudeleita varten, niin varmaankin laitoit sen veden kiehumaan ensimmäisenä että se tässä vaiheessa jo on valmista?) ja sen aikaa pannulla tirisseiden vihannesten päälle ladotaan kypsät nuudelit. Sen nuudelipakkauksessa olevan maustepussin laitoin vasta tässä vaiheessa nuudeleiden päälle. Sekoita ja paista minutti tai pari, tyhjennä tonnikalapurkin sisältö joukkoon. Ruoka on valmista kun tonnikala on lämmennyt. Aikaa pannun lämpiämään laittamisesta annoksen lautaselle latomiseen meni about alle 10 min. Kun alat syömään, älä polta kieltäsi niinkuin minä tein!

Tonnikala on vaan suolaista, joten sen nuudelipakkauksen sisältämän maustepussin voi myös jättää käyttämättä, samoin jos pelkää saavansa liian tulista evästä. Tonnikala kastikkeessa sisältää jo mausteitakin. Jos käyttää nuudeleita ja / tai tonnaria, joissa ei ole mausteita, niin liraus soijakastiketta ja itämaista chilikastiketta (sitä imelää klähmää jossa on niitä punaisia ja valkoisia pipanoita) voi riittää hyvinkin.