Tässä jälleen lisää suomalaistettuja kansainvälisiä ruokakeksintöjä Minulta:

Makkarawokki

½-1 tavallinen makkarapaketti tai 1 pieni nakkipaketti. Itse käytin Tapolan Aurellaa koko paketin.

pari pakettia nuudeleita

½-1 pss (Eldorado) wokkivihanneksia

1 prk (Rainbow pieniä) ananaspaloja

kastike: ananassäilykkeen mehu, sitruunamehua, thaimaalaista chilikastiketta, garam masala - maustetta, maissitärkkelystä (n. 1 tl), tomaattipyreetä (n. 1 rkl), tilkka vettä

Laita nuudelivesi kiehumaan. Pilko makkara tai nakit ja laita kuumalle pinnoitetulle pannulle ruskistumaan. Avaa ananas ja ota mehu talteen, sekoita kastikkeen aineet kupissa. Lisää pannulle jäiset wokkivihannekset. Kypsennä nuudelit pakkauksen mukaan, jos paketissa on niitä mausteita niin jätä ne käyttämättä tällä kertaa tai lisää kastikeseokseen ja jätä kastikkeesta garam masala ja chilikastike pois. Lisää wokkivihannesten päälle ananaspalat ja sekoitettu kastike sekä kypsät nuudelit. Sekoita. Anna vetäytyä hetki. Syö.

Kuuma makkarakeitto

6 perunaa

porkkana

sipuli tai kaksi

2 rkl tomaattipyrettä

1 pss Andalusian vihannessekoitusta merkiltään Apetit ja löytyy pakastealtaasta

1-2 rkl paprikajauhetta

2 rkl ruokaöljyä

(mausteista) makkaraa (itse käytin tällä kertaa Tapolan Tulikukko - makkaraa, vain 3% rasvaa)

vettä ja lihaliemivalmistetta pakkauksen ohjeen mukaan

Pese ja kuori perunat ja porkkana, paloittele peruna ja viipaloi porkkana. Kuori sipuli ja viipaloi tai suikaloi se. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kiehauta paprikajauhe siinä. Varo ettei se pala. Lisää sipulit ja porkkanat sekä tomaattipyre ja paahda hetki. Lisää vesi ja lihaliemi, sekoita ja anna kiehua. Kun perunapalat ovat vähän alkaneet pehmetä, lisää pakastevihannekset ja makkarat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.