Olen miettinyt tämmöisen plokin aloittamista, kun asiaa tuntuisi välillä olevan enemmän kuin ehtii kellekään kertoa. Sitten taas välillä tietysti vähemmän. Kokeillaanpa nyt tätä menetelmää. Mikäli tästä muodostuu nettipäiväkirjan tapainen, niin aion varmaankin pohdiskella ikuisen laihduttamisen ikuisia kysymyksiä (käsitykseni mukaan aika monet naiset tekevät nykyään niin), tupakkalakon vaihtelevaa menestystä kun itse on sekä lakkovahti että -rikkuri, yhteiskunnallisia epäkohtia ja henkilökohtaisen elämän epäkohtia. Taitaa olla niin, että mikäli joku viitsii tekstejäni lukea, niin hän ilmeisesti nauttinee sillisalaatista tai on tuttavani, joka haluaa tietää mitä minulle kuuluu!

Tunnen olevani ajan hermolla kun minullakin on ploki. Kirjoitan ihan tarkoituksella savolaisittain ploki. Käy välillä kivestämään tämä nykyinen tapa otta lainasanoja ja sitten vielä suomen kielessä yrittää vääntää ne alkuperäisiksi ääntämisasun mukaan. Esimerkiksi tänään teeveemainos nosti kielikorvan hörölle. Eihän siinä sinällään ole mitään väärää, jos Suomessa myydään bageleita joita mainoksessa kutsutaan "beigeli"ksi, mutta kun kuitenkin ollaan Suomessa niin voitaisiin sanoa reilusti "paakeli" tai yrittää sanoa "baageli". Eikö? Olisihan se vanhahtavaa ilmausta "paakkelssi" muistuttava, mutta minusta kuitenkin siitä modernimpi versio, ikäänkuin vanha tapa ja uusi ilmiö kohtaisivat.

Luulenpa, että taidan tässä ruveta jakelemaan plokini osoitetta ihmisille, että pääsevät lukemaan mitähän tää höperö taas on saanut päähänsä.. Varsinkin niille tuttaville ja ystäville, joiden kanssa harvemmin enää tulee oltua yhteydessä, ploki voi toimia uutena linkkinä siihen, mitä kuuluu. Toisaalta kehitys ja tietotekniikka tuovat ihmisiä lähemmäksi toisiaan vaikka toisaalta sitten käy niin, ettei enää tule edes perinteistä onnittelukorttia lähetettyä. Sen unohtaa helposti koska on yksinkertaista muistaa nettikortilla sähköpostiin tai tekstiviestillä. Kuitenkin perinteinen kortti lämmittää sydäntä erityisesti, ehkä juuri sen takia että ne ovat harvinaistuneet. Itsekin tosin turvaudun usein sähköiseen versioon, paitsi hyvän mutta epäjärjestyneen muistini, myös helppouden ja edullisuuden takia. Yritän parantaa tapani!