Mää kyllä lopetan kohta tän blogin pitämisen kun kukaan ei jätä terveisiä niin en voi tietää lukeekokaan kukaan.. :(

Tämä viikonloppu on jotenkin täyteen ympätty oikein super-duper ohjelmalla. Eilen oli Suomalaisuuden päivä ja Euroviisut veisattiin Suomessa. Tänään on äitienpäivä ja suomen joukkue pelaa MM - jääkiekon loppuottelussa. Myös Kimi ajoi formulaa tänään, mutta keskeytti. Lippua on liehutettu salossa siis kaksi päivää, kalja on loppunut kioskeista ja screenillä varustetuissa kuppiloissa on katto noussut ilmaan muutaman kerran. Ilmatkin ovat olleet kuin postikortteja. Lotossakin arvottiin kaksi pottia, joista kumpaakaan ei voittanut kukaan! Mitkähän tämmöisen myllytyksen jälkeen ovat fiilikset? Edessä on taas pitkä liuta tylsiä, sateisia, arkiviikonloppuja..

Sanonpa sitten sanasen jokaisesta viikonlopun aiheesta. Suomalaisuuden päivä oli siis eilen, se myös J.V. Snellmannin päivänä tunnetaan. Snellman oli ilmeisesti kansallishenkinen ja sen lisäksi vaikutusvaltainen henkilö. Jo 1800 - luvun lopulla Snellman alkoi kyseenalaistaa suomen kaksikielisyyden tarpeellisuutta. Hänen syntymänsä 100 - vuotispäivänä 1906 on perustettu Suomalaisuuden Liitto, jonka tarkoitus on ollut herättää, vaalia ja kehittää kansallismielisyyttä sekä Suomalaista kulttuuria (lisää aiheesta : http://www.suomalaisuudenliitto.fi/yhdistys/ ). No, tulipa sitten tarkastettua tämäkin asia, enpä ole aikaisemmin itsekään tiennyt muuta Snellmania kuin erään makkaramestarin ja joitain vanhoja julkkiksia. Nettisaitilla on myös viralliset ohjeet liputuksesta, lipun käsittelystä ja erilaisten liputusten toteuttamisesta.

Euroviisut. Mitä tästä VOI sanoa? Oma suosikkini Saksa lähti kai jopa liian erilaisille urille eurohumppa-purkkapoppi- ja nimenomaan populaarimusiikkilinjasta, jääden siksi häntäpäähän. Häviäjä oli Irlanti, mutta se oli ihan oikein. Jos joku lähetetään Euroviisuihin laulamaan, olisi vähintäänkin suotavaa että tuo edustaja osaisi edes laulaa. Ikuinen Jumbo, peränpitäjä, euroopan kiusaama Suomi on tehnyt mahdottomasta totta. Euroviisut järjestettiin Suomessa vuonna 2007, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi on voittanut Euroviisut vuonna 2006. Kun tähän asti muu eurooppa on jättänyt meidät aina vilttiketjuun. Se on hyvin selvästi osoittanut, koulumaailmasta tutuin viestein, ettei halua meidän kanssamme leikkiä, jättämällä meidät aina ulkopuolelle ja viimeiseksi. Sitten Suomi heitti peliin uusia puolia itsestään ja yht'äkkiä kaikki haluavat olla meidän kavereita. Tänä vuonna reseptiä muokattiin ja yritettiin uudelleen kierrättää, mutta eihän se huttu enää viehättänyt. Tänä vuonna Eurooppa halusi jo jotain aivan muuta, olematta Neloskanavan mainos. Voiton vei herkkä balladi, joka lähinnä ärsyttää minun korvaani. Älkää siis pliis tulko venyttämään minulle nuotin vierestä tai edes nuotilla sanaa "mooooolitwaaa". Toisaalta virkistävää oli se, että kerrankin on palattu juurille ja voiton sai laulu, joka oli laulettu osallistuvan kansan omalla kielellä. Suomen kärähtäneestä "voittoreseptistä" tiesin jo ensikuulemalta sanoa muutaman painavan sanan: laulaja oli hyvä valinta eikä tyylilajissakaan ole moittimista, mutta! 1) Sovitus. Outo hevirokki-valssi! Ei tiedä kumpaa kuuntelee, valssia vai rokkia? Soutaa raskaasti vastavirtaan. 2) Sanoitus. Oliko koulukiusatun itsesääli-itkut käännetty englanniksi? "Jätä mut rauhaan, mä haluun mennä kotiin, musta tuntuu et mä kuolen.." Ei vahva tulkinta pelasta sitä, kun tarkoituksella rakennetaan synkkä ja raskas ja negatiivinen tunnelataus. Lordin voittokappaleessa oli raskaasta tyylilajista huolimatta dynaaminen, eteen- ja ylöspäin suuntaava, positiivinen tunnelataus, kun hyljeksityistä tulee ihailtuja ja rokkikansa nousee arvoonsa. En muista että Euroviisuja olisi ainakaan tämän vuosituhannen puolella voitettu suoranaisilla itkuvirsillä eikä ainakaan kuolemanvakavalla itsesäälissä kieriskelevällä synkistelyllä.

Lotto. Tuli laitettua onnenrivi itselle ja toiselle osallistujalle merkityksellisistä päivämääristä. Molemmat arvonnat sisälsivät yhden oikein ja loput numerot menivät melkein järjestään vierestä. Jos meidän lapussa oli numero 10 niin arvonnoissa riviin saatiin joko 9 tai 11. Tehtiin onnenrivi kuitenkin kestona, että jännää on koko kesäksi. Jari Sillanpää oli kyllä ihq, Jari pitää saada lukemaan lottonumeroita lisää. Virallisista valvojista väittäisin, että se hapan vanha piimä siinä oikealla ei ole oikea ihminen, sen on pakko olla vahanukke. Kun se sanoo "hyvää iltaa" niin se vieressä istuva varmaan vetää vain vähän sen leukaan kiinnitetystä narusta, että nopeassa kameraleikkauksessa katsoja luulee sen puhuvan.

Äitienpäivä. Meillä kaikilla on äiti. On hienoa että äideille on oma juhlapäivä, sillä äidit ovat pitäneet tämän kansan raiteillaan kautta historian. Minusta on ikävää, että samalle viikonlopulle sattuu niin paljon muutakin perhettä kiinnostavaa ohjelmaa, että ne saattavat ajaa ohi äidin oman juhlapäivän. Ja lisäksi tulee muistaa, että äitiä saa ja pitää muistaa muulloinkin.. Äiti on aina äiti, olipa päivä mikä hyvänsä.

Kimi ajoi formulaa ja keskeytti. Yllätys yllätys. Edelleenkään minulla ei ole siitä asiasta muuta sanottavaa.

MM - lätkä. Tästä minulla on sitten sanottavaa senkin edestä! Olenkin toivottanut Suomen joukkuetta jo monen vuoden ajan optikolle! Maaliin osumisen tarkkuus on luvattoman huono, jopa ylipäätään maalia-päin -osumisen tarkkuus. Jos ajatellaan vaikka USAn kanssa käytyä rankkarikisaa, niin yleensähän jos maalivahti nappaa kiekon kiinni, niin se on edes mennyt maalia kohti. USAn maalivahdin ei tarvinnut napata kuteja, koska ne menivät niin leveillä raiteilla ohi. Lehtonen sen sijaan napsi tarkkaan tähdättyjä kiekkoja maalin suulla. Toisekseen Suomen joukkueella tuntuu olevan jonkinlainen paineensiedon varaventtiilin puute. Mitä kovemmaksi paineet käyvät, sitä varmemmin pojilla lurahtaa kura pöksyyn ja pöksyt polviin. Turpiin tuli että tyrät rytkyi. Mutta silti aina on kivempaa hävitä Kanadalle kuin Ruotsille! Onhan Kanadalle hävitty ennenkin, esimerkiksi 50 - luvulla Kanada paukutti yhdessä ottelussa täyden tiun maaleja, muttei sentään kahta tusinaa. Toiselle erätauolle mentiin lukemin 15-0. (Jos joku nyt ihmettelee, mistä minä tämän tiedän, niin näitä hauskoja trivioita tarjoiltiin tänä vuonna otteluiden erätaukojen aikana.)

Kaikista näistä harmituksista huolimatta olo on suorastaan epäuskoisen hykerryttävä kun tajuaa yhden pienen mutta sitäkin tärkeämmän tosiasian: SUOMI VOITTI RUOTSIN KAHDESTI tänä viikonloppuna! Euroviisupisteissä menimme kahdella ohi ja MM - lätkässä tuli sentään meille MITALI!