Jahhas, näyttää siltä että kun minun loma loppui niin loppui kesäkin samalla. No mikäs siinä, sopii hyvin. Jos päästäisiin vaikka vuoden kiertokulussa suunnilleen perinteiseen aikatauluun tänä vuonna? Tosin viime vuodesta "viisastuneena" ostin polkupyörän. Se kannattaa ostaa nyt alennusmyynnistä! Samoin kuin sukset ja pilkkihaalarit kannattaa ostaa keväällä. Viime vuonnahan oli kesäkelit jouluun asti, ja olisi ollut ihan hyvät pyöräilykelit, jos olisi ollut pyörä. Tai siis olihan minulla pyörä, mutta ei sillä ole voinut ajaa moneen vuoteen. Nyt täytyy sanoa, että hyvällä pyörällä on ilo ajaa. Olen käynyt sillä muutaman kerran asioilla kiireettömästi. Meni niskat ja hartiat jumiin! Täytyy yrittää säätää hieman ohjaustankoa. Aion vaihtaa työpaikkaa tänne Jyväskylän puolelle ja aion myös urheasti yrittää siirtyä pyöräilyyn työmatkaliikenteen ratkaisuna niin pitkälle kuin mahdollista. Minullahan on muutamia ystäviä, joilla ei ole autoa ollenkaan ja he polkevat kaikkialle! Olen niiiiiiin kade ja yritän itse päästä samaan.

En kyllä tiedä tuliko se tästä yllättävästä pyöräilyn aiheuttamasta keuhkoputkirasituksesta vai mistä, mutta oltuani töissä loman jälkeen vajaan viikon, sain kunnon lentsun. Tässä tätä nyt köhitään, se alkaa juuri ruveta painumaan tuonne keuhkoputkien puolelle. Minun piti jättää leikki kesken yövuoroistakin, mikä erityisesti kirveli, johtuen niistä kommenteista joita edellisessä blogikirjoituksessani kerroin saaneeni. Alhaisen työmoraalin omaavana minä tietenkin teeskentelen kipeämpää kuin olenkaan, varsinkin kun on yövuorot menossa! Mutta itse tiedän nyt, että tein oikean päätöksen. Ei minusta olisi ollut viimeyönä työn tekijäksi. Parasta yrittää levätä ja parannella itsensä että pääsee taas takaisin rytmiin viikolla. Se minua kyllä pännii, että taaskaan ei kuume nouse. Kuumemittari, tuo ylimmäinen viimeisen sanan sanoja, jonka lukemiin lapsuudessa uskottiin kuin Jumalan sanaan. Jos kuumemittari näytti että sinulla ei ole kuumetta, niin olit kyllä riittävän terve menemään kouluun, olipa olo miten paska tahansa. Jos kuumemittarissa oli lukemat 37,3, niin asia oli selvä. Minulla kun näin aikuisiällä tuohon lukemaan se nousee vain kerran vuodessa ja silloin olenkin tekemässä kuolemaa! Paskaa oloa, voimattomuutta, lihassärkyä ja pohjatonta uupumusta riittää viikkotolkuiksi, räkää ja köhää, kurkun kutinaa, nenän vuotoa, keuhkojen rykimistä ulos.. Vaan se lämpö ei nouse. Mikä aiheuttaa yleensä sen että olen töissä puolikuntoisena ja toisia tartuttamassa ja taudin kesto on minun kohdallani odotettavissa ainakin jouluun asti. Sen jälkeen tulee jo seuraava virusaalto ja uusi tauti on odotettavissa vappuun asti. Kun nousisi lämpö ja korventaisi viruksen kuoliaaksi sekä sammuttaisi huonon omatunnon korvennuksen. Minulla kun on se huono työmoraali, niin siitähän se varmaan johtuu, että koen huonoa omatuntoa aina kun sairastan ja olen pois töistä sen takia. Erityisesti koska ei ole kuumetta, niin sen täytyy olla vaan lorvikatarria! Tämä on lapsena päähän iskostettu. Vaikka järjellä miten hyvin puolustelee itseään, tunnetasolla kokee olevansa huijari.

Asiasta vielä kukkaruukkuun: nuo alakategoriat keittiöideoista ja olo-tiloista ovat jääneet vähän lapsipuolen asemaan. Keittiöideoista lähinnä katosi hohto samalla kun Raision Keiju Fraice katosi kaupan hyllystä. Raisio mainostaa olevansa terveysvaikutteisten elintarvikkeiden edelläkävijä ja sitten menee lopettamaan tuoteryhmässään ainoan lajinsa edustajan tuotannon! Valiolta tuli kovia kilpailijoita markkinoille vuodenvaihteessa, mutta vaikka niissä on vähän rasvaa ja sekin kasvirasvaa, Raision Keiju Fraicet olivat ainoat joissa on omega3 - rasvahappoja (Camelinasta peräisin), kiinteä rakenne ja MAKUA. Vaikka rasvaa oli 10% - mikä sekään ei minusta ole paljon- sitä ei reilun maun ja rakenteen vuoksi tarvinnut laittaa niin paljon, kuin esim. Valion juoksevaa versiota (5%) saa kerralla kipata koko purkin. Miksi Raisio ei markkinoinut enemmän tätä Keiju tuoteperheen jäsentä? Valion ja Floran vuodenvaihteen rummutukselle olisi pitänyt olla vastaisku! Kyllähän kuluttajat unohtavat vanhat tuotteet helposti, kun yllättäen silmien eteen pullahtaa viisi uutuutta. Keiju Fraice oli todella tuoteryhmässään ainoa laatuaan. Pursottaisivat nyt edes niihin Keiju - tuorejuustoihin samoja makuja kuin fraicessa oli: sinihome ja taco.. Erityisesti jäin kaipaamaan Indian Currya. Siitä tuli muuten aivan mahtava kana-kasviskeitto! Joko tuotteen alasajossa oli kysymys siitä, että Raisio tarvitsi tuotantolinjaa jollekin muulle tuotteelle tai sitten markkinointipuoli oli pahasti kömmännyt. Itse olen sitä mieltä, että vika oli markkinoinnissa, tai oikeammin sen puutteessa. Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa: jos ihmiset olisivat ostaneet Keiju Fraicea niin Raisio ei olisi lopettanut sen valmistusta. Yksinkertaista rakas Watson, sanoi Sherlok Holmes -vainaa aikanaan. Olen lievästi pettynyt "terveysvaikutteisten elintarvikkeiden edelläkävijään".