Tarkemmin sanottuna Suomalaista Pikaruokaa.. ;) Pasta- eli makaroonihan on valloittanut paikkansa myös pohjoismaisessa suussa, sitä löytyy lähes jokaisen ruokakaapista.

Olen ihan hassahtanut Raision Keiju - tuotesarjaan. Siinä kun on "niitä Omega Kolmosia". Tässä päivänä muutamana kun oli kiire töihin tempaisin lounaan kasaan kotimaisista raaka-aineista hyvin yksinkertaisesti.

Maku-Pastan Nokkos-nauhapastaa (uusi kotimainen pientuottaja). On vihreää. Valmistuu nopeasti, keittoaika 4 minuuttia.

Purkki Keiju Fraicea. Itse käytin makua Blue Cheese. Mieto sinihomejuuston maku, ei ole voimakas vaan lempeä. Muitakin makuja kannattanee kokeilla, etenkin jos ei ole sinihomeen ystävä. Itse olen intohimoinen sinihomejuuston fani, joten minulle maku oli ehkä liiankin mieto!

Paketti Atrian Suomalaista pekonia kuutioina. No, käy siihen muutkin pekonikuutiot, mutta kun piti tehdä Suomalaista pikaruokaa niin HK:n amerikan pekoni olisi vesittänyt koko idean. Heh heh. Atria on lisäksi edullisin. Tosin alkuperämaata en paketista tarkastanut, haksahdin tuotenimen luomaan mielikuvaan.

Laita vesi kiehumaan ja pannu lämpiämään. Tiristä pekonikuutiot kuumalla pannulla. Laita pasta kiehuvaan veteen. Tömäytä fraice ruskistettujen pekonikuutioiden sekaan, pienennä lämpöä. Fraice on tanakkaa, mutta sulaa lämmössä. Voit lisätä vielä ½-1 dl vettä tai enemmänkin jos haluat löysän kastikkeen. Valuta kypsästä pastasta vesi pois ja sekoita kastikkeeseen. Valmista tuli.