Lukekaapa ystävät aikaisemmista kirjoituksistani mitä ennustin säästä.. Eikö osunut aika hyvin? Tuli pitkä helekatin kylmä jakso, jolla otettiin takaisin syksyn ja alkutalven leutous. Nyt ropsahdettiin sitten taas plussan kieppeille. Näyttää siltä että tämän talven sää on joko-tai, ei missään tapauksessa siltäväliltä tai sekä-että.

Samaa jokotaita meidän on nyt useampienkin hoettava itsellemme. Eilen alkoi ennakkoäänestys. Minä kävin tänään äänestämässä ennakkoon, ihan vaan tuossa kauppareissun ratoksi. Työvuorojani on tällä listalla veivattu edestakaisin jo niin monesti etten itsekään enää pysy kärryillä. Olen menossa jälleen yhdeksi yöksi töihin! Piti siis hakea vitaminoitua mehua, yksi tölkki energiajuomaa jäikin viimekerrasta käyttämättä. Noin niinkun triviana voin kertoa, että yövarusteisiini kuuluu kirja tai käsityö, litra vitaminoitua mehua, yksi lämmitettävä ateria, voileipiä, hedelmää ja jotain kahvileipää tai makeisia, kurkkupastilleja sekä nikotiinivalmisteita. Moottorini käy yövuorossa sokerilla, kofeiinilla ja nikotiinilla, sitten taas sokerilla, kofeiinilla ja sokerilla.. jne.

Nyt hairahduin aiheesta taas. Pitäisi lähteä kohta päiväunille, vaikka tiedän jo aika varmaksi, etten saa unenpäästä kuitenkaan kiinni. Sitä ennen kerron kuitenkin teille, että olen siis täyttänyt kansalaisvelvollisuuteni. Aamusella autoja harjatessa vaihdoin pari ajatusta naapurin iäkkään herrasmiehen kanssa. Hän vähän vihjaili, ettei äänestäminen kannata. Minä sanoin hänelle, että jos ei tykkää tämän hetken järjestelmistä, silloin pitää nimenomaan äänestää. Ja ehdottomasti selllaista ehdokasta, joka "ei oo vielä ollu". Että jos tämän hetken tekijät töpeksii, vaihdetaan tekijät. Vaihdetaan pirulauta niin monesti että asiat aletaan saada johonkin järjestykseen.

Joko-tai pohdintani kulminoitui äänestyskopissa. Puolueiden osalta valintani on ollut kirkas jo pitkään. Nyt oli enää ehdokkaista kiinni.. Silmissäni kaksi, joista piti valita: nainen vai mies, nuori vai vanha, oman alan edustaja vai kaupallinen, työläinen vai esimies.. Harmillisinta oli se, että nämä ominaisuudet, joista valitsen, jakautuivat suhteellisen tasan. Olen aina periaatteesta äänestänyt naista, nuorta, hoitajaa, työntekijää. Nämä ominaisuudet puntaroidaan tässä järjestyksessä, eli sukupuolella on suurin painoarvo, sitten iällä, ammatilla ja viimeiseksi asemalla. Nyt mies oli nuori, mutta kaupallinen ja esimies. Nainen oli vanha, mutta sosiaalialalla ja työntekijä. Lopulta pohdiskelin, että samapa tuo, sillä kumpikaan ei kuitenkaan taida Arkadianmäelle päästä, sillä meillähän eduskuntaa ei valita suoralla kansanäänestyksellä kuten presidenttiä. Vaalitulos on suhteellinen. Tätäkään moni ei tiedä, minä tiedän, mutta en ymmärrä laskentaperusteita. Joka tapauksessa, ääni menee ainakin puolueelle. Olen hyvilläni, jos puolueesta joku meidän vaalipiiristä pääsee läpi, mutta jos ei pääse, niin kuitenkin annettu ääni on mukana antamassa vauhtia koko puolueen yhteiselle kannatukselle.

Lopuksi kirjoitin puumerkkini lappuun, jossa vakuutan että olen "vaalisalaisuuden säilyttäen" äänestänyt ja sulkenut ääneni kuoreen.

Koska olen valtiovallalle näin mennyt lupaamaan, en kerro ketä äänestin!