Ajatuksia lihaperunasoselaatikon ääreltä - kirjoitukseni innoittajana toimi alla oleva maukas ja yksinkertainen arkiruoka:

2pss muusijauhetta (Eldorado on aika kamalaa, muut menee paremmin.)

400g jauhelihaa

sipuli

valkosipulia

1prk ruokakermaa

margariinia tai voita

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Pilko sipuli pieneksi jauhelihan tiristessä ja kippaa sipuli lihan joukkoon paistumaan. Mausta jauheliha jauhelihamausteella tai suolalla, pippurilla ja paprikajauheella - tai vastaavasti niillä mausteilla joita itse olet tottunut siihen laittamaan! Jätä jäähtymään.

Valmista muusi muusipussiohjeen mukaan. Paras loorahan kuitenkin tulee aidosta muusista, mutta tämä pussiversio menee mukavasti näin tuunattuna. Muutoinhan sitä ei syö sikakaan vinkumatta. Jauhemuusia siis.

Voitele uunivuoka margariinilla tai voilla. Laita uuni lämpiämään 175-200 asteeseen.

Sekoita jauheliha-sipuli-seos ja muusi. Pilko valkosipulia sekaan omaan suuhun sopiva määrä. Kippaa uunivuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kaada kermaa päälle ½ - koko purkkia, sen mukaan miten vuokaan nyt sattuu mahtumaan. Nostele vähän haarukalla tai lusikalla seosta että kermaa lirahtaa vähän muusinkin väliin, mutta vältä jättämästä korkeita aaltoja jotka voivat palaa. Pinnalle voit vielä laittaa voi/margariininokareita jos sattuu huvittamaan.

Nosta laatikko uunin alatasolle muhimaan. Se on valmista kun kermaa ei enää näy. Yleensä siihen tulee semmoinen ruskea kuori. Mutta jos se muuttuu mustaksi, se on jo ylikypsää..

Nauti hieman vetäytyneenä. Helpompi sitä on syödäkin kun se on vähän jäähtynyt - heh heh. Lisukkeeksi suositellaan suolakurkkua tai kurkkusalaattia, reilua ruisleipää ja juomavinkiksi annetaan raikas ja jääkappikylmänä tarjoiltava rasvaton piimä!