Tänä päivänä on ensimmäinen päivä, jolloin syksyn tulon voi aistia ilmasta. Ilmassa on kirpeä tuoksu, vaikka on lämmintä. Aurinko on valahtanut kalpeaksi entisen oranssinlämpimän hehkun sijaan. Nurmi on jäänyt harmahtavaksi viimeisimmän leikkuun jälkeen. Pihakoivussa on keltalehtisiä oksia ja pihlajanmarjat ikkunan takana punastelevat. Ilma on kirkasta, kuten sanotaan, kuulasta. Siinä on aistittavissa vielä mennyt kesä, sen viime henkoset, sekä tulevan syksyn ensimmäiset keveät puhallukset. Onhan jo syyskuu.

Se oli aistittavissa jo eilen illalla kun kymmeneltä astuin huolto-ovesta pimeyteen, joka mustana alkoi siitä minne lastausalueen valaistus päättyi. Huomasin asfaltin kiiltävän ja kun katos loppui, tunsin kylmät pisarat hiuksissani. Satoi aivan kuin varkain, en ollut huomannut sen alkaneen enkä tiedä milloin se loppui, sillä kotona menin parvekkeelle ja näin pilvien revenneen ja tähdet kurkistelivat niiden takaa. Poliisiautot ulvoivat Keljonkankaan ramppia ylös, niitä meni kaksi. Äänen katoamisesta päätellen Kinkomaan suuntaan.

Heräsin kuitenkin taas, kuten eilenkin, ennen puolta kuutta. Eilen en saanut enää uudelleen unta. Tänään jatkoin sentään uniani vielä pari tuntia. Aivoni eivät nyt suostu uskomaan, että suuresti inhoamani  yhdistelmä iltavuoro-aamuvuoro ei ole tällä viikolla todellisuutta. Tavallisestihan se olisi, mutta jostain kohtalon oikusta minun on tarvinnut vaihtaa vuoroja. Eilisen vuoron vaihdoin vielä uudelleen, kun iski sijaispula! Se nyt ei liene meidän alalla uutta ja aamuvuoron vielä vetää vajaamiehityksellä. Iltavuoroa en uskalla edes kuvitella tehtävän kahdella hoitajalla, joten vaihdoin aamuni vielä neljänteen iltaan. Mitähän aivoni huomisaamuna tuumaavat, kun pitääkin nousta aamuvuoroon!? Jään mielenkiinnolla odottamaan heräänkö taas virkeänä omia aikojani vai meneekö viimeinen työvuoro ennen vapaapäiviä takkuiluksi startista alkaen? Suunnittelen tässä innokkaana käyttäväni huomenna työsuhde-etuuksia ja käyväni julkisella kuntosalilla töiden jälkeen, mutta niistä tuloksista on kai kerrottava myöhemmin..