Elämme outoja aikoja. Jouluna on keli kuin Juhannuksena, onkohan Juhannuksena keli kuin Jouluna? Siltä ainakin meinasi näyttää, kun vasta pääsiäisen jälkeen taivaalta rojahti lähes koko talven lumisatsi kerralla. Mikäli uudet perinteet paikkansa pitävät, en veisi vielä pilkkihaalareita varaston perukoille, koska ei kaikki sen kokonkaan ääreen pääse lämmittelemään. Toisaalta perinteinen juhannustanssi voi nousta kovaan kurssiin koska liikunnalla on tunnetusti lämpöarvoa kohottava vaikutus. Ellei sitten sada kuin saavista kaataen, mikä sekään ei voisi vähempää yllättää. Varatkaa siis helposti löydettäväksi myös pelikortteja ja kynttilänpätkiä Juhannuksen hirmumyrskyn vaikutusten varalle. Tässä ennen Juhannusta kevään korvilla lienee myös ihan kivoja tulvia odotettavissa, kun se kerralla rojahtanut satsi nyt myös kerralla plussalle heittäneen lämpötilan johdosta.. no arvaattekin: sulaa yhdellä kertaa! Huhtikuu humauttaa!

Minä yritän edelleen kuntoilla, siitä pitää huolta kuukausittain tililtäni automaattisesti hupeneva kuukausimaksu. Menin työkykyä hakemaan ja miten kävikään? Tekis mieli mennä valittamaan niinku siinä plussa - mainoksessa se eukko. Kun mä oon nyt käyny siellä kolme kuukautta hikoilemassa eikä mitään näy tai tunnu paitsi että on joka paikka kipeenä! Että kun se kerran on viallinen, niin siitä saa varmaan jotain hyvitystä, esimerkiksi kylpyläviikonloppu voisi elvyttää mukavasti.. Ei oo ikinä mullakaan ollu mitään vaivoja niin nyt niihin onkin jo hyvä aika tutustua. Hyvää päivää arvoisa ilmiö nimeltä Ikääntyminen. Tavoite oli viettää kolmekymppisiä valkoisissa bikineissä (huom! ei välttämättä kirjaimellinen tavoite) mutta ehkä se ei olekaan enää vaivan arvoista? Työkykykin senkun heikkenee sitä mukaa kun uusia paikkoja kipeytyy. On näköjään ihan viisas veto Jyväskyän Kaupungilta, etteivät jakele niitä liikuntaseteleitä!

Kuntaliitos on solmittu, juhlat juhlittu ja nyt on kova krapula kaupungilla! Eihän sitä julkisesti myönnetä, mutta se näkyy täällä käytännön tasolla, kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kohdalla säästöleikkuri lähti heti viuhumaan. Sijaisia ei enää kaikilla osastoilla saa ollenkaan ottaakaan, vaikka eipä niitä olisi tulijoitakaan. Pyykinsäästötalkoita viritellään vaikka samaan aikaan vaaditaan, että kaikki pitää olla siistiä ja puhdasta. Siispä tahrat piiloon ja lakanat käännetään? Ylimääräisiä "herkkuja" kuten vaniljakastiketta kiisselin kylkeen tai kermaviiliä ja jukurttia väliaterioiden vaihtoehdoksi ei enää saa tilata eikä tarjota. Nykyään lienee hyvän hoitajan mitta siinä, että kaikki ovat kiltisti syöneet puurolautasensa tyhjäksi (olivatpa he eläessään ikinä sietäneet puuroa tai eivät). Pitkäaikaishoidon vanhuksilta on myös viety kokonaan kahvikerma. Ja nämä ovat yksittäisen kirstun päällä istuvan viranhaltijan päätöksiä. Kuulemma ravitsemusterapeutti on hyväksynyt muutoksen, sillä jos joka aterialla juodaan vain punaista maitoa, päivän ravintoarvo ja ravintorasvojen saanti ei muutu. Asiassa ei kuitenkaan ole kysymys ravintoarvoista, vaan ihan toisenlaisista arvoista! Koettaisivat itse sitten myös selittää asia omaisille!

Isot pojat ovat taas leikkineet ja itku lyhyestäkin ilosta. Aamulla kun heräsimme, Kanervan Ike oli vielä ulkomisteri - eiku ministeri. Eipä ole enää. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että Suomessa on kirjesalaisuus ja minun oikeustajuni rinnastaa tekstiviestit kirjeisiin. Siispä lopputulema on se, että minusta tämä koko hölmöily oli täysin turha. Eihän käsittääkseni kyseessä oleva tanssijatar ole kuitenkaan hakenut lähestymiskieltoa eikä tehnyt ilmoitusta häirinnästä? En ole kuitenkaan asiaa niin tarkkaan seurannut, eli minulle on täysin hämärän peitossa sekin, miten kummassa joko jupakka edes pääsi alkamaan. Ainoa rike asiassa siis olisi se, mikäli Ike käytteli virkapuhelintaan henkilökohtaisten (irto-)suhteiden hoitamiseen. Tyhmä, tyhmä, tyhmä setä. Voin vain spekuloida, mutta luulisi että noin kauan hänen asemassaan olleena henkilönä olisi tajunnut välttää niin alkeellisen "vahingon". Toisaalta voi olla, että Iken ikänäkö on kärsinyt niinsanotusta vauhtisokeudesta, että hän jotenkin luuli olevansa niin hyvässä asemassa, ettei sellainen pikku virkaehtosääntö voi enää häntä koskea?

Toisaalta, tänään on Aprillipäivä. Kokoomuksen tiedotustilaisuudessa puheenjohtaja Katainen joutui pitämään luovia taukoja julkilausuman lukemisessa, liekö hänellä ollut mielenliikutus vai pokan pinnistys? Sen saamme tietää tulevina päivinä.